Investeerders

Vorig jaar zijn er 6 huizen bijgekomen waar wij dan ook erg blij mee zijn, echter is het huizenprobleem nog lang niet verholpen. Er waren afgelopen jaar alleen in het eerste jaar al meer dan 120 leden die zonder ledenhuis kwamen te zitten. Speciaal voor deze leden wil de huizencommissie zich inzetten. 

De samenwerking tussen de investeerder en de huizencommissie kan ingericht worden naar de wens van de investeerder. Zo kunnen wij helpen met het aandragen van panden, het onderhouden van contact met de gemeente voor de aanvraag van vergunningen tot het opstellen van de huurcontracten en huisregels. Wij hebben contact met alle leden die nog opzoek zijn naar een ledenhuis zodat er leden uit verschillende jaren in geplaatst kunnen worden. Eveneens hebben wij contacten buiten Minerva die u graag willen helpen bij bijvoorbeeld de verbouwing van het huis. Alles is bespreekbaar. Vrijblijvend zijn wij bereid u te informeren omtrent de talloze aspecten die dit verhaal met zich meebrengt. Of u nu zelf geïnteresseerd bent, of wellicht zelfs met een groep, bijvoorbeeld uw jaarclub, wilt investeren, laat het ons vooral weten. U kunt contact opnemen met Thomas Mansour (06-40506210)

Voordelen investeren in een ledenhuis  
Het kan voor een particulier bijzonder aantrekkelijk zijn om te investeren in een studentenhuis aangezien het investeringsrisico, in tegenstelling tot investering in bijvoorbeeld een kantoorpand, klein is. Als er een keer geen huur wordt betaald is het probleem veel overzichtelijker en makkelijker op te lossen dan bij een bedrijf dat enkele maanden geen huur betaalt omdat het aan de rand van faillissement staat. Ook zal het bij studentenhuizen nooit voorkomen dat de huur helemaal niet betaald wordt.  

De leden prefereren over het algemeen het wonen in een van de ledenhuizen. Elk jaar worden er op de hospiteerdag na de kennismakingstijd, direct nieuwe eerstejaars ingestemd. De doorstroming van bewoners wordt op deze manier een zelfregulerend systeem, dit zorgt ervoor dat de kans dat een huis leegt komt te staan nihil is en daarmee ook het risico.  

Qua rendement kan het investeren in een huis ook erg interessant zijn, op dit moment staat de rente die u krijgt op uw tegoeden op een historisch dieptepunt. Niemand weet wanneer dit zal gaan veranderen. Als u investeert in een studentenhuis kunt u dat doen in box 3. Hier betaalt u thans nog over een fictief rendement van 4%, 30% belasting, of te wel u betaalt per jaar 1,2% over het geïnvesteerde vermogen. De fiscus gaat veelal uit van de WOZ-waarde van het pand. De rest van de huurinkomsten zijn verder onbelast hoewel u uiteraard nog wel kosten heeft voor onderhoud, verzekering en gemeentelijke lasten. Een netto rendement van 6-8% zou haalbaar moeten zijn.