Studie

Studie is een onderwerp dat centraal staat op onze Vereniging, met name de combinatie tussen studie en Verenigingsleven. Al onze Leden zijn in de eerste plaats student, ze zijn immers voor de studie naar Leiden gekomen. Wij bieden op het gebied van studie de volgende zaken:

Bibliotheek

Onze Bibliotheek is weer hersteld tot een traditionele studieruimte, waar onze Leden zich kunnen voorbereiden op hun tentamens! De Bibliotheek is maandag t/m vrijdag iedere dag open van 08:30 tot 20:30 uur.

Je kan tussen het studeren door lunchen in de Eetzaal, en tijdens de pauzes kan je veilig je spullen in een kluisje stoppen. Er is Wifi en er zijn stopcontacten voor je opladers. Studeer je Geneeskunde of Rechten? Dan liggen alle Eerstejaars boeken klaar in de kasten om gebruikt te worden tijdens het studeren.

Faculteiten

Als Lid van Minerva word je aan het begin van je Lidmaatschap ingedeeld bij een Faculteit. Aan het hoofd van iedere Faculteit staat een Faculteitsbestuur, die onder andere het volgende organiseren:

-          Lezingen;

-          Studiebegeleiding;

-          Repetitoren;

-          De Academische Reis;

-          De Faculteitendag;

-          Carrière evenementen: bedrijvendiner, internationaal bedrijvendiner, stagemarkt, etc.

Iedere maand ontvangen onze Leden een faculteitsmail. Ontvang je deze mail niet? Stuur dan een mail naar: assessori@lsvminerva.nl

Studieboeken korting

Koop je studieboeken bij Van Stockum!

Jouw voordeel (op vertoning van je Minerva ledenpas + studentenkaart):

5% studentenkorting op Nederlandse uitgaven (minimaal twee voorgeschreven boeken van je lijst tegelijkertijd aanschaffen!) 

altijd 10% korting op de reeds scherp geprijsde buitenlandse boeken altijd 10% korting op de wettenbundels (jaaruitgaven collegebundel van Kluwer en de Blauwe VNW

Breestraat 113 2311 CL LEIDEN 

telefoon: 071 – 5161800 (schuin tegenover Minerva, recht tegenover het Stadhuis) studieboeken@vanstockum.nl vanstockum.nl / studieboekenkorting.nl

Wakker bij Bakker student coaching

Wakker bij Bakker biedt coaching aan op het gebied van wat er speelt voor studenten. Hierbij kan de coaching zich richten op vijf onderdelen:

Motivatie, doelgerichtheid en persoonlijke ontwikkeling; Studiekeuze- en loopbaanbegeleiding; Effectief studeren; Balans studie en studentenleven; (lichte) Psychische klachten.

Als lid van je vereniging heb je recht op een gratis kennismaking. Blijf dus niet onnodig lang met de zelfde uitdagingen zitten en ga vrijblijvend een gesprek aan.  Bezoek gerust de website www.wakkerbijbakker.nl voor verdere informatie of stuur even een mailtje naar meldjeaan@wakkerbijbakker.nl.